Graduate Survey е международно независимо проучване, което измерва предпочитанията на студентите за качествата, които трябва да притежава според тях Предпочитаният работодател.

В България проучването се проведе от 15 март до 19 май.

Graduate Survey е първото и единствено по рода си проучване у нас, проведено от ToTheTop Agency, чиито медийни партньори са Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.

Студентите, които попълниха анкетата са 7003 от общо 51 университета. Техните отговори и предпочитания ще бъдат споделени с работодателите, което дава на фирмите огромното предимство да разберат защо именно те са предпочитани и кои са нещата, над които трябва да работят.

Добре структурирано и локализирано проучване събира мненията на младите таланти и разкрива най-предпочитаните от тях работодатели в България, заедно с причините за техния избор.

Резултатите от проучването помагат на работодателите да открият в каква посока да насочат усилията си за набиране на персонал, за да привлекат най-талантливите и им дава възможност се сравнят с конкурентите на пазара за труда.

За 2017г. студентите класираха работодателите в България по следния начин:

Ако сте работодател и желаете да разберете:

  • В каква сфера да влагата средства при набирането на персонал и каква е възвращаемостта на Вашата инвестиция?
  • Как се представят Вашите конкуренти?
  • Какви са заплахите? SWOT Анализ
  • Как да подобрите маркетинга и целия процес при набирането на персонал?
  • Каква е представата за Вас и за Вашите конкуренти като работодатели?,

А на кое място е Вашата компания и защо?  Може да получите повече информация за проучването и задълбочен анализ за Вашата компания, като се свържете с нас чрез формата по-долу: